fredag den 17. juni 2011

Et problem mindre

Som jeg før har fortalt her på bloggen så har vores lille Nynne været uheldig og fået sin hofte lukseret.

Der er prøvet forskellige behandlingsformer, men da problemet fortsatte endte det så op med en operation.

Vi har Aalborg dyrehospital på Frederiksstadvej i Aalborg og vi er så heldige at have en af de dygtigste ortopædkirurger indenfor feltet, så jeg vidste vi var i trygge hænder. Michael Butler ved hvad mine hunde betyder for mig og vi har aldrig haft nogen problemer eller grund til at have mistillid til Michael eller andre på denne dyreklinik og det har vi stadig ikke efter operationen. af Nynne kan jeg sige.

Vi  havde sat operationen til tirsdag den 14. juni og jeg skulle møde med Nynne kl. 8 om morgenen. Jeg er så heldig stillet at have en af de bedste hundevenner Jytte der har chinese crested bla. som kom og kørte os til dyrlægen og gav moralsk opbakning samtidig.
Da Nynne var leveret var det bare at komme hel igennem dagen uden at gå alt for meget i spåner.
Michael havde udførligt forklaret hvilken operation han ville foretage.

Dagen gik meget langsomt, men der kom mange opringninger fra dyreklinikken med information om hvordan Nynne havde det og hvad de lavede ved hende.

Da klokken endelig nåede omkring 14.30 fik jeg at vide Nynne var ude af operationen og var ved at vågne op. Jeg skulle så vente til kl. 16.30 og høre om jeg kunne få hende hjem samme dag. Det afhang af hendes smerter.

Jeg forsøgte at få fat I Michael kl. 15.30, men grundet hans godhed så er det temmelig svært at få fat i Michael da hen gerne gør det så godt for sine patienter så hans tid løber tit løbsk for ham;o) Det er svært når man selv sidder og er forventningsfuld, men alligevel rart at vide fordi man jo selv kan stå i den situation man har brug for ham og han giver sig lige så god tid til os så alt i alt er det helt ok i sidste ende han er sådan;o)

Kl. 16.30 fik jeg fat i en der kunne oplyse mig om at vi kunne hente Nynnepigen. Jeg fik min søde mor til at komme og vi kom op og skulle hente Nynne. Jeg var spændt og meget nervøs for hele situation for selvom man selv har været syg og prøvet en masse, så er det altid nemmere at være i situationen selv, men svært at stå ved siden af og være tilskuer.

Michael hev os ind for at se røntgenbilleder og forklare hvad han havde lavet og det er altid skønt at få sådan en fyldestgørende forklaring. Michael havde savet benet over fra ledhovedet og til hoftebenet, så selve kuglehovedet stadig sidder i sit leje, men er så holdt sammen af en sene og hun skal nu trænes op til at senerne omkring skal blive stærke og med tiden vil hun være helt fit for fight.

Nynne kom med hjem og var noget grogget. Hun blev lagt i hendes klapvogn ved siden af min seng. Hun skulle holdes varm pga narkosen og derfor lå hun på en avis + fleece tæppe og ovenpå et blødt pelstæppe, over sig havde hun et sterilt stykke jeg bruger til dialyse og ovenpå igen 2 kaninstykker som var fra min kaninpels! Ja hvad man ikke gør for sine elskede dyr;o)
Hun skulle have smertestillende og penicillin i flere dage og så skulle hun ellers bare helst blive frisk.

Den første nat var hård fordi hun gispede meget og det var svært at regne ud om det var pga smerter eller varme! Om morgenen kravlede hun dog allerede ud fra kaninstykkerne og fandt ro og sov nogle timer.

Allerede senere på dagen var hun klar til at komme op af vognen og ind i et bur på gulvet hvor hun kunne være i fred, men det ville frøkenen bestemt ikke! Hun ville ud af buret og hoppe rundt og da dyreklinikken havde sagt hun skulle have lov at lave det hun kunne, bare hun var smertedækket så fik hun lov og der gik heller ikke lang tid før hun var sulten og spiste sin mad op.

Nu på 3. dagen så er Nynne som en hvalp igen! Har haft problemer med at få bare lidt ro på hende i dag, men nu putter hun endelig, men hun støtter allerede på det opererede ben en hel del.

Stingene skal tages den 28. juni og så er hun også klar til at komme med til Bornholm, men desværre kun som tilskuer i år, men det kommer hun også til at nyde er jeg sikker på;o)

Jeg vil her sende en STOR TAK til Aalborg Dyrehospital på Frederiksstad vej for deres altid dejlige væremåde og især en tak til Michael Butler som altid står til rådighed med gode råd og vejledning og et knus når man trænger til dette også;o)

Kom endelig ind og være med til at bakke dem op på Facebook.
http://www.facebook.com/#!/AalborgDyrehospital

Charlotte

torsdag den 2. juni 2011

KSS udstilling Vejen maj 2011

Så har vi været i Vejen og det var jo en herlig - men våd, weekend. Der var mange ting vi var spændte på så hele ugen blev brugt til at pakke, vaske hunde og gøre alting klart. Det er jo lang tid siden vi har været afsted så det var med at huske det hele.

Det var igen Kirsten som skulle køre og derfor betød turen også langt mere end vanligt fordi tanken om at hygge en hel weekend med Kis var det bedste af det hele.Kis har et stramt skema hele ugen med arbejde, familieaktiviteter m.v. så vi nyder begge desto mere når vi så får chance for at have en weekend sammen og selvom Kis ikke har hund og har interesse i det selv, så nyder hun lige så meget at være med og kan sagtens få tiden til at gå. Faktisk er hun så meget inde i det nu også, så vi kan sagtens stå og kommentere at vi ikke har haft den dommer før, hvortil Kis kan finde på at sige "jow ham/hende havde i der og der dengang......"! Det kan vi grine meget af;o)

Nå, men lørdag morgen kl. 6 stod Kis klar udenfor døren og bilen blev pakket til loftet og vi drog afsted mod Vejen.
Der var vi allerede ved 8.30 tiden, men alligevel var det nærmest umuligt at finde en plads til vores telt og vi måtte ud i 2 række for det kunne lade sig gøre og alligevel var mit store spekulationsemne hvordan jeg ville komme helskindet igennem alle de bardunstænger uden at falde og brække et ben! Hvor hundefolk er de mest søde mennesker og flinke til at hjælpe andre, så kan de samtidig være de meste egoistiske mennesker og man tænker kun på sin egen plads og er totalt ligeglad med hvordan andre får plads. Om sommeren er det bardunstænger man skal kæmpe sig vej igennem og om vinteren indenfor er det løbegårde og trimmeborde som absolut skal stå side om side uden gennemgang man skal arbejde sig vej igennem!

Det gik dog fint nok her, der var 67 coton de tulear der skulle i ringen før os så vi havde masser af tid til at finde de rigtige veje igennem teltene.

Et godt stykke over middag var det pomsernes tur til at komme i ringen. Vi skulle have Carsten Birk som dommer den dag og han var rigtig behagelig at udstille hos.
Boddy fik excellent uden CK fordi Carsten ville gerne have en mere "glidende gang" hvilket jeg kun kunne være helt enig i.

Lu Lu fik også excellent uden CK pga hun har et for brat stop. Dette var jeg også helt enig i, men hun skulle også bare have et very good så vi var vældig tilfredse med et excellent og hun gik virkelig fint i ringen og stod flot på bordet.

Så var det Nynnes tur og hun fik Excellent og CK og jeg hørte ærlig talt ikke mere for jeg mente bestemt hun ikke fortjente at blive nr. 2. Man vil nok sige rønnebærene er sure, men det har intet at gøre med det for hun slog samme konkurrent 4 gange sidste år på Bornholm hos 4 forskellige dommere så hun har vist sit værd. Nynne er heller ikke blevet klubchampion på baggrund af en anden er klubchampion og fået sine klubcerter fordi konkurrenten havde dem og var klubchampion så den her bedømmelse er bare en man griner af.


Hen på eftermiddagen gik det helt galt med vejret og det stod nærmest ned i stænger konstant under store ring! Derfor var vi ekstra glade da udstillingen var slut og vi kunne pakke sammen og komme ned til vores overnatningssted hvor alle vores våde ting blev spredt ud på gulvet og vi krøb under dynen for at få varmen!
Det var ren hygge hele aftenen hvor vi bare smed os på sengen, hundene fik godbidder fra deres gaveposer - som for øvrigt blev rost af de fleste, og Kis og jeg hyggede i sengen med godter og lækker mad.

Dog var klokken ikke ret mange før vi måtte opgive at holde øjnene åbne og faldt  tidligt i søvn og sov helt til kl. 7 næste morgen.

Vi fik pakket bilen og så afsted til dag 2 på udstillingen.

Her var der så "kun" 37 før os og vi kunne begynde at gøre klar til vi skulle ind.
Her havde vi så dommer Rita Reynier fra Belgien og stor var vores nervøsitet da vi havde hørt dagen før at hun dømte ALT ned med åben fontanel!
Det startede heller ikke helt godt med lille dejlige Logo der blev dømt som 3. vinder i hvalpeklasse på grund af åben fontanel. Hun blev dog ikke diskvalificeret som nogen har opfanget, men fik 1. præmie og blev 3. vinder!
Jeg blev noget nervøs fordi Boddy har en åben fontanel, dog er den på størrelse med en knappenål, men åben er den, alligevel gik vi sørme ind og fik vores første certifikat så stor var glæden over dette.
Nynne blev 1. vinder i championklassen og fik excellent og CK og 2. bedste tæve efter Darkness. Grunden var at dommeren synes hun var for kort!!!!!!!!!!!!!!!!

Da alt var slut og vi lige havde fået snakket med alle andre pomserfolk og gået en tur på pladsen, så blev vi enige om at nu kunne vi godt pakke telt og habengut sammen og vende næsen mod Aalborg.

Selvom turen var våd så glæder vi os allerede til næste tur. Hjemmesiden vil blive opdateret i løbet af kort tid.

Vi takker alle for en herlig og sjov weekend og især en tak til Brian for billederne.

Charlotte